Köszöntelek az omega-3 világában!

Kérlek nézd meg ezt az videót, amiben egy orvos beszél a omega-3 hatásairól és előnyeíről.

Tiszta omega-3 olaj 100%-ban sarkvidéki vadon élő halból, hidegen sajtolt olíva olajjal, D3 vitaminnal és hozzáadott friss citromízzel Felmérések mutatják, hogy szinte mindenkinek javult a zsírsav-egyensúlya, aki legalább 120 napon keresztül fogyasztotta az EQ Pure Arctic Oilt. Az EQ Pure Arctic Oil a Jeges-tenger norvég partvidékein halászott tőkehalból származó tiszta omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Miben tud segíteni az EQ PURE ARCTIC OIL fél éves omega-3 feltöltő kurzus:

Bővebb információért kattints a szövegre!

Miért ajánlják az omega-3-at a sportolóknak?

Élsportolók – biciklisták, birkózók, focisták és karatésok – részvételével végzett kísérletek eredményei alapján, a megfelelő tisztaságú omega-3 zsírsav-készítmények alkalmazása segíti a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzését, illetve, a sportterhelés káros hatásainak csökkentését. A 35 év feletti sportolóknál a hirtelen szívhalál, vagyis a szívizominfarktus  leggyakoribb oka  a koszorúér elmeszedése.  Ennek rizikófaktorai a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint. Az omega-3 zsírsav rugalmasítja az ereket,  segíti, hogy szervezetünkben a köznyelvben jó koleszterinnek nevezett HDL szintje növekedjen, és csökkenjen triglicerid szintje.

Hazánkban minden fél órában meghal valaki hirtelen szívhalál következtében. Ilyen és ehhez hasonló elrettentő címsorokat olvashatunk több hazai napilapban és internetes oldalon. Az omega-3 –zsírsavak eddig is ismert vérnyomáscsökkentő hatását élsportoló futballistákon igazolták, egy öthetes kísérlet során, napi 6 gramm halolaj adása alacsonyabb nyugalmi diasztólés vérnyomást eredményezett, a napraforgóolajat kapó kontrollcsoportéhoz képest. A szív teljesítményére számos pozitív hatással bír az omega-3 zsírsav.

Egy randomizélt vizsgálatban biciklistáknál a szív oxigénellátásának, illetve a teljes test oxigénfogyasztásának emelkedését mérték 8 hetes, napi 8 gramm halolaj fogyasztásnál. Kísérleti és klinikai vizsgálatok utalnak arra, hogy az omega-3 zsírsavak hosszú távú szedése preventív hatással bír a pitvarfibrilláció kialakulásával szemben. Az elhúzódó, nagy fizikai megterhelésnek kitett sportolók fokozottan veszélyeztetettek a légúti fertőzésekkel szemben, ezek következményeként pedig légzőrendszeri károsodás, illetve asztma is kialakulhat.

Fiatal birkózóknak 12 hetes intenzív edzés során napi 1 gramm omega-3 zsírsavat adtak, amely több légzésfunkciós paraméter javulását eredményezte a kontrollcsoportéhoz képest. Karatésoknál a reakcióidő csökkenését eredményezte a 21 napon át napi 2,25 gramm omega-3 zsírsav szedése, sőt hangulati állapotuk jelentős javulását is megfigyelték.  Egyes országokban így például Svédországban, Finnországban, Írországban már egyre nagyobb százalékban alkalmazzák az omega-3-készítményeket sportolók körében.   A svédek a szabadidő-sportolóknak napi 1-2 gramm, az élsportolóknak napi 6-8 gramm bevitelét javasolják.

Tanulmány – jelentős tüdőkapacitás növekedés

Egy sportolókon végzett 12 hetes intenzív edzések vizsgálták az omega-3 hatásait. A vizsgálatban az egyik csoport omega-3-at, míg a másik csoport placebót kapott. Azok akik omega 3 kiegészítést kaptak jelentős javulást tapasztaltak a tüdőkapacitásban és működésében. A tüdőkapacitás javulásával és a tüdő működésének javulásával több oxigént tudunk felhasználni és azáltal, hogy több oxigén jut a dolgozó izmokba a terhelések alatt, annál jobb lesz az állóképességünk és nem mellékesen lerövidül a regenerációhoz szükséges idő is.

Az omega-3 gyulladáscsökkentő tulajdonsága mellett számos más előnye is van. Az egyik ilyen előnye az, hogy növeli az oxigén szállítását a szívizomhoz, így csökkenti a terhelését, azáltal, hogy nem kell akkora munkát végeznie, hogy a saját munkájához felvegye az oxigént. Az omega-3 zsírsavak további előnyei, melyek hasonlóak a fizikai aktivitás során mutatottakhoz. Ezek növelik az inzulin szenzitivitását az izmokban, így csökkentve a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Szintén csökkenti a rák és a magas vérnyomás veszélyét, fontos szerepe van a szívkoszorú–ér betegségek megelőzésében és folytathatnánk. Arra azonban a kardiológusok kiemelten felhívják a figyelmet, hogy, csak a megfelelő tisztaságú, mindenfajta szennyeződéstől megtisztított omega-3-készítmények folyamatos szedése jár az egészségmegőrzés szempontjából jótékony hatással.

(Forrás:webbeteg.hu) (Forrás: Cardiologia Hungarica: Az omega-3 zsírsav étrend-kiegészítés kedvező hatásai sportolókban Dr.Kiss Orsolya, Prof.Dr.Merkely Béla, Sydó Nóra)

Jótékony hatású a Ízületi problémákra

Rengetegen szenvednek ízületi betegségektől. Kevesen tudják azonban, hogy a sok omega-3 fogyasztással elkerülhető a gyulladásos típusú ízületi megbetegedések kialakulása illetve csökkenthetők a már kialakult betegségekkel járó fájdalmak. Mint szervezetünkben oly sok esetben, itt is a táplálkozás minősége van nagy hatással egészségünkre. Ha az omega-6 olajok túlzottfogyasztása az omega-3 zsírsavak hiányával párosul, olyan makacs gyulladásokat eredményezhet, melyek még azután is a szervezetünkben tombolnak, hogy a fertőzés már elmúlt. Az osteoarthritisnek, mely az ízületi problémák leggyakoribb formája, a szívbetegséghez hasonlóan gyakran gyulladásos oka is van.

Ha az étrendünk nem tartalmaz elég omega-3 zsírsavat, akkor nem lesz, ami a gyulladást keltő omega-6 eicosanoidokat ellensúlyozza. Az omega-3 zsírsavakban gazdag, természetes, stabil  halolaj szedése védi az ízületeket. Az omega-3 zsírsav az ízületi betegségekben szenvedők számára nélkülözhetetlen, hiszen közismert erős gyulladáscsökkentő hatásáról is. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a természetes, stabil halolajnak jobb a hatása az ízületi merevségre, mint az instabil halolajnak. A rheumatoid arthritis olyan komolyabb ízületi gyulladás, amelynél a gyulladás az ízület szöveteit teljesen elpusztíthatja. Kutatók észrevették, hogy a rheumatoid arthritis (krónikus, ízületi gyulladásos betegség) nagyon ritka az eszkimók és a japánok körében, akik halfogyasztásban élen járnak, ezért más országokban is kipróbálták a betegség halolajjal való kezelését.

Kutatásokkal kimutatták, hogy az omega-3 csökkentheti a fájdalmakat, a gyengeséget, és a gyulladásgátló szerek iránti igényt is. Gyakran néhány hónap kellett a hatás kifejlődéséhez, és egyesek nagyobb dózist igényeltek a szokásosnál. (Pl. naponta 10 ml természetes, stabil halolajat (2 teáskanál)), de a hatás nem maradt el. A gyulladáscsökkentő gyógyszerek egyik nagy hátránya, hogy csökkentik a kedvező eicosanoidok szintjét (prostacyclin), és növelik a kedvezőtlen eicosanoid szintet (leucotriének) a gyomorban. Vizsgálatainkból kiderült, hogy a természetes stabil halolaj mindkét mellékhatást ellensúlyozza, ezért fogyasztása kiegészítő kezelésként is ajánlott a felírt gyógyszerek mellett. Kiemelt problémaforrása a fokozott fizikai igénybevétel. A fájdalom mellett a ropogás, mozgáskorlátozottság, nyomásérzékenység a legfőbb tünetek. A porc sérülések kezelésének módja:

 1. Természetes gyulladáscsökkentőként az omega-3 EPA és DHA tartalmú EQ PURE ARCTIC OIL természetes, stabil halolaj védi az ízületeket, csökkentia krónikus gyulladásos tüneteket és az ízületi merevséget.

A porc építése és lebontása folyamatos, amit kettő enzim összehangolt működése irányít. Külső tényezők hatására ez az egyensúly megbomlik. Ilyen tényezők lehetnek a túlsúlyrendszertelen táplálkozás, munkából adódó folyamatos túlterheléssportsérülések.

Jótékony hatású a szív- és érrendszerre, hozzájárul a normális vérnyomáshoz és koleszterinszinthez

A megfelelő tisztaságú omega-3 zsírsav-készítmények alkalmazása segíti a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzését. A hirtelen szívhalál, vagyis a szívizominfarktus leggyakoribb oka a koszorúér elmeszedése. Ennek rizikófaktorai a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint. Az omega-3 zsírsav rugalmasítja az ereket, segíti, hogy szervezetünkben a köznyelvben jó koleszterinnek nevezett HDL szintje növekedjen, és csökkenjen triglicerid szintje. Az omega-3 –zsírsavak eddig is ismert vérnyomáscsökkentő hatását, egy öthetes kísérlet során, napi 6 gramm halolaj adása alacsonyabb nyugalmi diasztólés vérnyomást eredményezett, a napraforgóolajat kapó kontrollcsoportéhoz képest. A szív teljesítményére számos pozitív hatással bír az omega-3 zsírsav.

Jótékony hatású az agyra ( A pozitív hatások miatt szó volt róla, hogy a brit kormány nemcsak könyveket, de elegendő omega-3 zsírsavat is biztosítana a tanulóknak. )

Agyunk egyik legfontosabb tápláléka Az emberi agy 30%-át az omega-3 zsírsav egy fajtája teszi ki, mely az idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban játszik szerepet. Intelligenciánk, értelmi képességünk ezen kommunikáció egészséges működésétől függ – az omega-3 olajok tehát az agy táplálékául is szolgálnak. Mivel szervezetünk nem tudja előállítani, táplálkozásunktól függ, hogy mennyi omega-3 zsírsavhoz jutunk hozzá. A fejlődő magzatokat a méhlepényen át még az anya látja el a megfelelő mennyiséggel, ezért is fontos a várandós kismamák omega-3 utánpótlása. Agysérültek felépülését is segítheti Az omega-3 zsírsav nemcsak a babák agyának fejlődésében segíthet, de jó kondícióban tartja a felnőtt agyat, és lassíthatja annak öregedését. Kedvező hatását jól mutatja, hogy egyes esetekben agysérülést elszenvedetteknél is javított az agy állapotán.

Dr. Julian E. Bailes és munkatársai arra jutottak, hogy a megfelelő dózisú omega-3 zsírsav mérsékli a szövetkárosodás nagyságát agysérülés esetén, illetve csökkentheti a magatartásváltozást vagy a memória romlását. FORRÁS: THINKSTOCK Új remény az Alzheimer-kóros betegeknek? Nemrégiben ismertették amerikai tudósok azokat a kutatási eredményeket, melyek kimutatták a D-vitamin és az omega-3 együttes jótékony hatását az Alzheimer-betegeken. Mindkét anyag segít az immunrendszernek megtisztítani az agyat azoktól az amyloid lerakódásoktól, amelyek az Alzheimer-kór fizikai jelzői. Azok a makrofágok, melyeknek a sejtek közti kommunikációt akadályozó káros anyagok takarítása a feladata, a D3-vitamin és omega-3 kombinációja mellett sokkal aktívabbak és hatékonyabbak voltak.

A gyermekek agyi működésén is rengeteget javít Azok a gyerekek, akik kiskoruktól kezdve hozzájutottak a megfelelő omega-3 zsírsavakhoz, könnyebben tanulnak és értelmi képességeik gyorsabban fejlődnek. Ez a hatás akkor is mérhető, ha a gyerkőc csak iskolás korában kap omega-3 pótlást: a kisiskolásokkal végzett kísérletekben ők jobban teljesítettek az iskolapadban, nagyobb mértékben voltak képesek koncentrálni, és memóriájuk, illetve felfogóképességük is sokat javult. A pozitív hatások miatt szó volt róla, hogy a brit kormány nemcsak könyveket, de elegendő omega-3 zsírsavat is biztosítana a tanulóknak.

Jótékony hatású a látásra

A látás minősége folyamatosan romlik, ezért is elengedhetetlen, hogy foglalkozzunk a látásunk megóvásával. A szem szöveteinek rugalmassága, a sejtek regenerálódási képessége az élet folyamán folytonosan csökken. Aki odafigyel egészségére, a sporttal és a megfelelő táplálkozással a szemét is védi. Az omega-3 újszülött kortól egészen a szemproblémákban legjobban érintett idősebb korosztályig hatékonyan avatkozik be a szem védelméért felelős sejtek munkájába. A DHA zsírsav szemünk sejtjeinek alkotóeleme, felelős a szem felszínén található kehely sejtek sűrűségéért. Ezek a sejtek felelősek szemünk védelméért, óvják a villódzó fényhatásoktól, szabályozzák a könnytermelést és a szemszárazság mértékét.

AZ OMEGA-3 ÉS AZ ÚJSZÜLÖTTEK SZEME Látásunk és szemünk állapotának egyik meghatározója a genetika és az öröklődés. Számos orvosi tanulmány foglalkozik azzal, hogy az édesanyák DHA zsírsav bevitele milyen hatással van az anyatej minőségére és ezáltal az újszülöttek szemének állapotára. A kutatók nemrég azt vizsgálták, hogy az egészséges újszülöttek közül azoknál, akik DHA-ban gazdag anyatejes táplálást kapnak, érzékelhető-e különbség a vizuális észlelésben. Az eredmény magáért beszél: már 2-4 hónapos korukra észrevehetően jobb látással rendelkeznek azok a kicsik, akik hozzájutottak az megfelelő omega-3 zsírsavhoz.

Emellett a terhesség alatt az édesanya megfelelő DHA fogyasztása is hatással van a vizuális képességekre. Várandósság és szoptatás ideje alatt tehát az édesanya omega-3 fogyasztása jelentősen befolyásolja a pocakjában növekvő, és az általa táplált csecsemő funkcióit. AZ OMEGA-3 ÉS AZ IDŐSÖDŐ SZEM A felnőttek, időskorúak esetében legjobban szintén a szem és az omega-3 kapcsolatát vizsgáló kutatásokkal tudjuk érzékeltetni a DHA zsírsav fontosságát. Az omega-3 idősebb korban már olyan, súlyosabb problémáktól képes megóvni bennünket, mint például a szürke hályog vagy a makula degeneráció.

A vérvizsgálatokból kiderült, hogy már heti egyszeri omega-3 EPA-DHA zsírsavban gazdag étkezés a felére csökkentheti a makula degeneráció és a glaukóma kialakulásának lehetőségét, azáltal, hogy biztosítják a könny szabad áramlását a szembe. Az omega-3 volt az, amely a legnagyobb mértékben hatással volt a kutatásban résztvevők szemének egészségi állapotára. A makula degeneráció kialakulásának lehetősége szintén 25%-al csökkent napi 100mg EPA-DHA fogyasztása mellett. Azok az emberek vannak kitéve leginkább a zöld hályog veszélyének, akiknek magas vérnyomásuk, szívbetegségük, túl sűrű vérük van, vagy elégtelen a vérkeringésük a látóidegeket tápláló karotid artériákban. Elég tudományos bizonyíték gyűlt fel már csak az elmúlt tíz évben is ahhoz, hogy biztosan állíthassuk, az omega-3 olajok sikerrel előzik meg, illetve gyógyítják ezeket a keringési zavarokat. Régóta elismert tény, hogy a dohányzás növeli a zöld hályog kialakulásának veszélyét.

Jótékony hatású az immunrendszerre és az izmokra

Az omega-3 zsírsavak elsősorban a gyógyulási folyamat felgyorsításában játszanak szerepet. A gyulladás a szervezet védekező mechanizmusainak fontos eleme, a gyógyulás természetes velejárója, ami az immunrendszert cselekvésre ösztönzi. Néha azonban a hosszú ideig fennálló gyulladás a gyógyítás helyett egészségügyi problémává válik – például amikor a fehérvérsejtek az eredeti probléma elmúlása után is még sokáig aktívak maradnak, vagy ha az immunrendszer olyan teljesen ártalmatlan anyagokra, mint a parlagfű pollen vagy a macskaszőr, szintén túlzottan reagál.

Manapság már tudjuk, hogy az omega-3 tartalmú halolajak „rendet tehetnek az ilyen túlpörgött immunrendszerben” is. Ugyanis nemcsak erős, hanem „okos” immunrendszerre van szükségünk. Dr. Simopoulos szerint sok probléma hátterében „hiperaktív vagy félrevezetett, nem pedig túl lassú immunrendszer húzódik”. Az „okos” védelmi rendszer tudja, hogy mikor és mit támadjon meg, illetve hogy mikor vonuljon vissza. Ha étrendünk túl sok omega-6 olajat tartalmaz, „szervezetünk sok olyan anyag termelését felgyorsítja, amelyek lázat, fájdalmat, túlérzékenységet és duzzanatokat okozhatnak”. Sok kitartó gyulladás esetében például fontos szerepet játszanak az úgy nevezett B4 leukotrinek (LTB4), amik szaporodását az omega-3 zsírsavak meg tudják akadályozni.

Az omega-3 zsírsavak ezen kívül egy olyan fehérjefajta, az interleukin-1 túltermelődését is meggátolják, amely normális mennyiségben a jól működő immunrendszer része. Több kísérlet is kimutatta, hogy az omega-3 halolajak nagymértékben csökkentette az interleukin-1 mennyiségét. Az omega-3 zsírsavaknak további fizikai előnyei is vannak, az izomnövekedést elősegítő hatástól kezdve az izmok glikogéntárolásának elősegítésén keresztül az erőnövelő hatásig. Emellett azonnali változást képesek előidézni a zsírégető képességedben.

Hatása a rákra

Számos tanulmány beszámol az omega-3 zsírsavak rákellenes hatásairól, kiemelten kezelve az emlő-, a vastagbél- és a prosztatarákot. Az omega-3 zsírsavak csökkentik a prosztata daganat növekedését, lassítják a kórszövettani progressziókat és növelik a túlélési esélyeket. Egy 2011-es tanulmány 3400 ember bevonásával vizsgálta a zsírok és a prosztatarák kapcsolatát és úgy találták, hogy akinek a vérében nagyobb mennyiségben található meg a DHA, azok az emberek kisebb eséllyel kapják meg a prosztatarák agresszív típusát.

Az omega-3 zsírsavak közül mind a hosszú és mind a rövid láncú zsírsavakról kimutatták, hogy képes csökkenteni a mellrák kockázatát. A magas DHA a vörösvérsejtek membránjában társítható a mellrák kisebb kockázatával. Egy 2007-es tanulmány bizonyítékot talált arra nézve, hogy az omega-3 zsírsavak szájon át alkalmazása javítja a rákos betegek állapotát, fokozza az étvágyat, növeli a testsúlyt és javítja az életminőséget. Egy 2009-es kiegészítő tanulmány azt állapította meg, hogy az eikozapentaénsav segített a rákbetegek izomtömegének megtartását.

Omega-3 hatása a depresszióra

Joseph Hibbeln lipidkutató vetette fel először 1995-ben, hogy a depresszió és az Omega3 zsírsav hiánya között összefüggés van. Hibbeln szerint a depressziós állapot tulajdonképpen a jótékony zsírsav hiányában rosszul működő agy működészavara, amit orvosolni lehet megfelelő Omega3 bevitellel. Egy másik kutatás is rámutatott az összefüggésre: az orvosok észrevették, hogy minél súlyosabb a depresszió, annál alacsonyabb az adott beteg Omega3-szintje. A kutatási eredményeket a statisztikák is alátámasztják: azokban az országokban, ahol sok halat esznek, például Japánban, sokkal ritkábbak a depressziós esetek, és minél kevesebb halat fogyaszt az adott népesség, annál több depressziós beteg él közöttük.

Még a szülés utáni depresszióval is kapcsolatba hozták már az Omega3 hiányát, hiszen a terhesség során a magzat saját szükségleteit az anyai szervezetből fedezte, így szülés után – megfelelő pótlás hiányában – az anyánál nagy fokú Omega3 hiány jelentkezhet.

Hatása van a vér kalcium- és triglicerid szintjére
A zsírok bevitelének optimalizálása. Az egészséges zsírokra szüksége van a szervezetnek, a transzzsírokat viszont kerülni kell. Vörös és feldolgozott húsok helyett fogyasszunk halat. Az omega-3 zsírsavak segítségünkre vannak a trigliceridszint csökkentésében, valamint fontos szerepet töltenek be az antioxidánsok is. Forrás:webbeteg.hu

Mit tartalmaz EQ PURE ARCTIC OIL:

 • Nem tartalmaz egyéb hozzáadott halolajat vagy szintetikus adalékot
 • Egy kiegyensúlyozott olaj az omega-6 és omega-3 zsírsav optimális egyensúlyához
 • A halolaj MSC és CoC tanúsítvánnyal rendelkezik, és norvég fenntartható halászatból származik
 • Magas minőségű hidegen sajtolt olíva olajból származó hozzáadott polifenolokat tartalmaz, továbbá friss citromízet és D3 vitamint is adunk hozzá
 • 100%-ban természetes
 • EQ PURE Arctic Oil oldja meg az Omega-3 bevitelét a szervezetedbe. Így tudod javítani az Omega-6/Omega-3 arányt.

Hat hónapos kúrát érdemes csinálni, 2 teszttel. Az első teszt az elején én adom neked és a második teszt a hatodik hónap végén.

EQ PURE ARCTIC OIL PREMIUM fél éves omega-3 feltöltő kurzus.

Mit tartalmaz a fél éves omega-3 kurzus:

Bővebb információért kattints a szövegre!

Pure omega-3 olaj 100% -os sarki vadhús hidegen sajtolt olívaolajjal és D3-vitaminnal - és hozzáadott friss citrom íz

8 ( ajándék oillal együtt ) x EQ Pure Arctic Oil

tiszta omega-3 olaj 100%-ban friss, nyomon követhető és fenntartható sarkvidéki vadon élő halakból szerves hidegen sajtolt olívaolajjal és D3-vitaminnal

– friss, természetes citrom aromával kiegészítve Az EQ Pure Arctic Oil tiszta omega-3 olajból áll, amely vadon élő tőkehal halászatából származik, a hideg, tápanyagban gazdag Jeges-tenger norvég partjáról. Az összes olyan halat, amely olajunk alapanyagát képezi, két halászhajó fogja ki – a Gadus Njord és a Gadus Neptun. Mindkettő a Havfisk ASA tulajdonában van. Beszállítónk, a Pharma Marine kizárólagos szállítási szerződést kötött a Havfisk-el a hajók által kifogott halakra.

NYOMON KÖVETHETŐ


A marinetraffic.com weblapon – mely egy nyílt, közösségi projekt, amely valós idejű információt nyújt a hajómozgásokról, Ön, az EQ Pure Arctic Oil fogyasztója bármikor megtekintheti ezeknek a hajóknak a tartózkodási helyét. Az északi, 67° és 80° szélességi kör között hajóznak. A marinetraffic.com weblapon – mely egy nyílt, közösségi projekt, amely valós idejű információt nyújt a hajómozgásokról, Ön, az EQ Pure Arctic Oil fogyasztója bármikor megtekintheti ezeknek a hajóknak a tartózkodási helyét. Az északi, 67° és 80° szélességi kör között hajóznak. Ezenkívül az Eqology-nál mi is meg tudjuk határozni, hogy az adott EQ Pure Arctic Oil adagban felhasznált halak melyik szélességi és hosszúsági körről származnak. Ez a nyomonkövetési tényező az egyik olyan tulajdonság, amely egyedülállóvá teszi az EQ Pure Arctic olajat.

MSC-MINŐSÍTETT


Az olaj nem tartalmaz szintetikus adalékokat. A nyers hal, a Pharma Marine és az Eqology mind rendelkezik a Marine Stewardship Council (MSC) és az MSC Chain of Custody Standard (CoC) tanúsítvánnyal. Ez azt jelenti, hogy a termékünk, az EQ Pure Arctic Oil rendelkezik minőségbiztosítási garanciával, mely azt igazolja, hogy fenntartható norvég halászterületről származik és az egész ellátási folyamat során elkülönítve marad, a kifogástól kezdve egészen az EQ termékként történő értékesítésig. A halolajhoz Terra Creta olajból – Kréta leghíresebb olívaolaj-termelőjének szerves, kiváló minőségű szűz olívaolajából – származó polifenolokat adunk hozzá. Ez az olívaolaj az elmúlt kétszáz évben számos díjat és aranyérmet kapott a legjobb, Krétán – az olívaolaj szülőhelyén – termelt olívaolajért. Végül D3-vitamint és természetes citrom ízt adunk hozzá a termékhez.

ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAK


A zsírsavak elengedhetetlenek ahhoz, hogy minden testfunkció optimálisan működjön. Az agyunk, az izmok, a keringési rendszer, a légzőrendszer és a bőr ettől függ. Omega-3, 6 és 9 zsírsavakat különböztetünk meg. Az Omega-3 és 6 esszenciális zsírsavak. Az „esszenciális” kifejezés azt jelenti, hogy a szervezet nem képes önmagában ezeket az anyagokat előállítani, hanem táplálék- vagy táplálékkiegészítőkön keresztül kell bevinni. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak rendszeres és megfelelő bevitele elengedhetetlen az agy fejlődéséhez, az immunrendszer működéséhez és a normál vérnyomás szabályozáshoz.

VÁLTOZATOS ÉTREND


Az ipari forradalom előtt az étrendünk a nyugati világban körülbelül annyi omega-3 zsírsavat tartalmazott, mint omega-6 zsírsavat. Az utóbbi 40-50 évben jelentős változások történtek étrendünkben. Ennek következtében nagy mennyiségű feldolgozott ételt és növényi olajat fogyasztunk, a szója-, napraforgó- és kukoricaolaj például akár 80% omega-6-ot tartalmaz, de omega-3 zsírsavat csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem. Azt, hogy sok omega-6 zsírsavat fogyasztunk, részben az általunk elfogyasztott húst adó állatok takarmánya okozza. Még a tenyésztett hal is jelentős mennyiségű növényi terméket és omega-6 zsírsavat tartalmaz.

OMEGA-6/OMEGA-3 ARÁNY


Az omega-6 zsírsavak túlsúlya az étrendben – az omega-3 zsírsavakhoz képest – egészségügyi problémákhoz vezethet. A legtöbbünk étrendje sajnos az omega-6 zsírsavakat helyezi túlsúlyba – gyakran tudatlanul. Napjainkban az omega-6 és az omega-3 zsírsavak aránya a nyugati étrendben 10:1 és 20:1 között van. Ez azt jelenti, hogy akár 20-szor annyi omega-6-ot fogyasztunk, mint omega-3 zsírsavat. Az ajánlott arány kisebb, mint 5:1. Az elmúlt évtizedben széles körben elfogadottá vált, hogy a szervezet tartós, krónikus gyulladása több problémát is megmagyaráz, például szív- és érrendszeri betegségeket, 2-es típusú cukorbetegséget, vesebetegséget és elhízást. Az 5:1-nél nagyobb arány meghosszabbítja és súlyosbítja a szervezet gyulladásos reakcióját és ezért az említett betegségek kialakulásának kockázatát is növeli. Az omega-6 és omega-3 bevitele közötti jobb egyensúly az egészség javításának kulcsa, és segít a krónikus betegségek kockázatának csökkentésében és megelőzésében.

OMEGA-9


Úgy döntöttünk, hogy egyedülálló, hidegen sajtolt krétai olívaolajból származó omega9 zsírsavakat és sok polifenol antioxidánst adunk hozzá a termékhez. Az Omega-9 zsírsavak segítenek megőrizni az egészséges ereket, a szív jó egészségét és szabályozzák a szervezet vércukorszintjét. A gyulladás és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megakadályozása érdekében az oldat növeli az omega-3 és omega-9 zsírsavak magas minőségű bevitelét az omega-6 bevitel csökkentése mellett. Az omega-6 bevitel csökkentése önmagában nem elegendő.

EGYENSÚLY


Az EQ Pure Arctic Oil egy olyan termék, melynek optimális omega-3 és omega-9 zsírsavösszetétele van, ami hozzájárul a szervezet zsírsav-egyensúlyának javításához. Bebizonyításra került, hogy az olaj rendszeres, legalább 120 napon át történő fogyasztása után a legtöbb ember eléri az 5:0 vagy annál alacsonyabb omega6/omega-3 zsírsav-egyensúlyt.

EQ K2 + Egy öregedés elleni vitamin az egészséges csontokért és véredényekért.

K2+ 1 csomag

EQ K2+

Egy öregedésgátló anyag, amely segít az egészséges csontok és erek megtartásában

Napjainkban egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a fiziológiai öregedési folyamat kutatása és megértése iránt. Új és már ismert, öregedési folyamatot befolyásoló összetevőket vizsgálnak. Ahogyan öregszünk, az ereink egyre merevebbek lesznek, az artériák rugalmasságának elvesztése vagy az erek meszesedése miatt. Számos nemzetközi tanulmány szerint a K2-vitamin gátolja az artériás merevség kialakulását. A K2-vitamin késlelteti a korral összefüggő csontritkulás kialakulását is. Ez jó hír azok számára, akik az egészséggel foglalkoznak, és akik megelőző önellátást akarnak folytatni – ami hosszabb, magasabb színvonalú életvitelt eredményezhet

Számos nemzetközi tanulmány szerint a K2-vitamin gátolja az artériás merevség kialakulását.

K-vitamin – történelem


A K-vitamint a dán kutató Henrik C. P. Dam fedezte fel a koppenhágai egyetem biokémiai intézetében már az 1930-as évek elején. Az alacsony zsírtartalmú táplálékkal táplált csirkéken végzett kísérleti során ismeretlen anyagot fedezett fel, amely szükséges a vér koagulációjához. A zsírban oldódó vitamint a funkciója után K-vitaminnak nevezték el: mivel szükséges a koagulációhoz. Néhány évvel később az amerikai kutató Edward A. Doisy sikeresen meghatározta a K1-vitamin molekuláris szerkezetét, és laboratóriumban szintetizálta. Később bebizonyosodott, hogy számos hozzá kapcsolódó molekuláris struktúra ugyanazzal a funkcióval rendelkezik – ezeket szintén K-vitaminoknak (K1, K2) nevezték el. 1943-ban Dam és Doisy ezért a felfedezésért orvosi Nobel-díjban részesült. A K-vitamin egy olyan vitamincsoport gyűjtőneve, amelyek többé-kevésbé közös molekuláris struktúrával rendelkeznek.

Különböző élelmiszerek tanulmányozása


Napjainkban sokat tudunk a K-vitamin hatásáról. Egyes populációs csoportok étrendje sokkal nagyobb mennyiségben tartalmaz K-vitamint, mint mások étrendje. Japánban a nattó egy hagyományos, magas K2/MK-7 vitamintartalmú étel, amelyet évszázadok óta szolgálnak fel. Az európai országok közül Hollandia különösen aktív a K-vitamin kutatásában. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy Hollandia a nagyszerű sajtokról híres, valamint, hogy a lakosság általában sok tejterméket, többek között sajtot fogyaszt. Az Egyesült Államok kutatói többnyire a K1-vitaminra koncentrálnak, de arra a következtetésre jutottak, hogy a K1-vitamin nem olyan hatékony, mint a K2-vitamin.

K2-vitamin és az egészséges csontok


A csont életünk során folyamatosan lebomlik és újjáalakul, többek között a kisebb sérülések kijavítása érdekében, valamint azért, hogy lehetővé tegye a szervezet számára a csontszövet nagy kalcium tartalékának kihasználását az életfunkciók megőrzése érdekében. Gyermekkorban és serdülőkorban a csont formálódása gyorsabb, mint a lebomlás. Kb. a 25-30. életévben ez megváltozik, és folyamatosan csökkenni kezd a csont szilárdsága és tömege. Számos fontos japán kutatás szerint a nattóban található (bakteriális erjesztésű szójabab) K2-vitamin (menaquionon-7 vagy MK-7) különösen jó hatással van a csontok egészségére. A Japán, sok nattót fogyasztó nők esetében kevesebb a csonttörés és repedés, mint azoknak a nőknek az esetében, akik nem a nattót gyakran fogyasztó térségből származtak. Jelenleg a nattó a legmagasabb K2/MK-7 tartalmú étel.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a K2-vitamin pozitív hatást gyakorol a szív- és érrendszeri betegségekre.

A csontegészségügy területén a K2 a K-vitamin leghatékonyabb formája. Az Európából és az Egyesült Államokból származó tanulmányok megerősítették az ázsiai felfedezéseket: A csontok egészségének szempontjából a K-vitamin leghatékonyabb formája a K2. A K1-vitamin szintén jó hatást gyakorol, de a szervezetben a K1-vitamin gyors feldolgozása miatt sokkal nagyobb K1 dózisokra van szükség ahhoz, hogy ugyanazt a hatást érjük el, mint a kisebb K2 dózissal. A K2/MK-7 vitaminnal kapcsolatos, legszéleskörűbb klinikai vizsgálat Hollandiából származik – a kettős vakpróbás placebo-kontrollált vizsgálat összesen 244 posztmenopauzális nőre terjedt ki (Ref. Osteoporosis Int. 2013). Ez a tanulmány kimutatta, hogy a K2/MK-7-vitamin jó hatást fejt ki, de a hatás megnyilvánulásához kell egy kis idő. A K2/MK-7 vitamin két éves rendszeres fogyasztása után került kimutatásra a „természetes” csontbomlás késleltetése. A jelenleg közzétett releváns vizsgálatok áttekintése azt mutatja, hogy a K2/MK-7 vitamin jó hatással van a csont egészségére és hatékonyabb a K1-vitaminnál, de a csontmutatók, például a csonttömeg, az ásványianyag-sűrűség és a csontszilárdság változása csak 2-3 év után mérhető. A K2/MK-7-vitamin tehát elsősorban egy megelőző jellegű étrend-kiegészítő, amelyet idővel rendszeresen szedni kell annak érdekében, hogy a csontszövetben bekövetkező, életkorral összefüggő változások kockázatát csökkentsük – melyek csontritkuláshoz vezethetnek.

K2-vitamin és a szív- és érrendszeri egészség


A klasszikus tudományos cikk, amely megerősíti a K2-vitamin szív- és érrendszeri betegségekre gyakorolt hatását az úgynevezett “Rotterdami tanulmány”, amely 2004-ben jelent meg. A „Rotterdami tanulmány” eredetileg a mintegy 1000 cikk egyike volt, amelyet a holland Rotterdamban végzett széleskörű kutatás után írtak. Az 1980-as évek végén csaknem 8000, 55 év feletti férfi és nő vett részt a lakossági tanulmány első fázisában. A cél a populáció azon életstílusbeli tényezőinek több éves tanulmányozása volt, amelyek befolyásolják az egészséget, betegségeket, halálozást, különös tekintettel a szív- és érrendszeri betegségekre és a rákra. 1990 óta egyre többen vettek részt a tanulmányban. 2008-ban mintegy 15 000 fő (45 éves vagy annál idősebb) vett részt a tanulmányban. A 2004-es tanulmányban körülbelül 4800 férfit és nőt (eredetileg egészséges személyek) figyeltek meg 10 éven át a szív- és érrendszeri megbetegedések és halálozások okainak terén a K1 és K2-vitamin étrendbeli fogyasztásával kapcsolatban. Az eredmények egyértelmű összefüggést mutattak a legnagyobb, táplálékból felvett K2-vitamin-dózis és a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkenése, valamint az ilyen betegségekből eredő halálozás kockázata között. Annak ellenére, hogy a K1-vitamint sokkal nagyobb dózisban fogyasztották, mint a K2-t, a K1-vitamin és a kardiovaszkuláris egészség között nem fedeztek fel hasonló, megelőző kapcsolatot. A Rotterdami tanulmány ezen részében található megállapításokat egy másik, szintén holland kiterjedt népességkutatás is megerősítette (PROSPECT-EPIC-kohort, Utrecht). Ez a tanulmány több mint 16 000 49-70 éves nőre terjedt ki, akik a toborzáskor nem szenvedtek semmilyen kardiovaszkuláris betegségben. A kutatás 8 évig tartott és a tendencia ugyanolyannak bizonyult: még a hagyományos szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezői, például az életkor, az elhízás, a dohányzás, a magas alkoholfogyasztás, a cukorbetegség stb. tekintetében történt korrekciók után is egyértelmű összefüggés volt a táplálékból felvett K2 és a szív- és érrendszeri betegségek kisebb kockázata között. A K1-vitamin ismét nem mutatott ugyanolyan jó hatást, mint a K2-vitamin. A vizsgálatban részt vevő 564 menopauzális nőből álló csoportban azt is felfedezték, hogy a legtöbb K2-t fogyasztó nők szívizmot ellátó artériái kevésbé meszesedtek el – ez egy olyan állapot, amely keményebb artériákhoz és esetlegesen szívrohamhoz vezet. Számos más tanulmány is ugyanilyen következtetést vont le: A magas K2-vitamin tartalmú ételek (egyes tejtermékek/erjesztett sajtok és szójabab/nattó) pozitív hatással vannak a szív-érrendszeri egészségre. A K2/MK-7 vitaminnal kapcsolatos legújabb klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a K2/MK-7 jó hatással van a merev artériákra – úgynevezett artériás merevségre. Számos tanulmányban kimutatták, hogy az artériás merevség a szív- és érrendszeri megbetegedések független kockázati tényezője, és viszonylag gyakran előfordulhat az életkor előrehaladtával. Az artériák rugalmasságának elvesztése a magas vérnyomás kockázatával függ össze, ami az idősebb népesség nagy részét érintő jelenség. A K2-vitamin késlelteti a korral összefüggő csontritkulás kialakulását is. A Thrombosis és Haemostasis-ban 2015. februárjában publikált tanulmány kimutatta, hogy az a 120 nő, mely három éven át K2/MK-7 vitamint szedett, az artériás merevség csökkenésének jeleit mutatta, míg egy ugyanakkora, placebo csoport (kapszula K2-vitamin nélkül) az artériás merevség növekedésének jeleit mutatta. Mivel az artériás merevség az idő múlásával alakul ki, fontos, hogy az ilyen vizsgálatok elég hosszú ideig tatsanak, hogy a hatás megmutatkozzon. A vizsgálatot ellenőrzött körülmények között végezték, és megerősíti az előzőekben említett pozitív hatásokat: a K2-vitamin rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát. Ez a tanulmány azt is mutatja, hogy azok a nők, akik már merev artériákkal rendelkeznek, a K2-vitamin segítségével lelassíthatják ezt a folyamatot.

EU-s, egészségre vonatkozó állítások

 GOOD FOR YOUR CIRCULATION_89pxJÓ A VÉRKERINGÉSRE / SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI EGÉSZSÉGÉRE A K-vitamin hozzájárul a normális véralvadáshoz.
 GOOD FOR YOUR BONES_89pxJÓ A CSONTOKRA A K-vitamin hozzájárul az egészséges csontok fenntartásához.
 GOOD FOR YOUR BONES_89pxJÓ A CSONTOKRA D3-VITAMIN: JÓ A CSONTOKRA  A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontok fenntartásához.
 GOOD FOR YOUR BLOODCONCENTRATION_89pxJÓ A VÉR KALCIUMTARTALMÁRA A D-vitamin hozzájárul a kalcium és foszfor normál felszívódásához/hasznosításához. A D-vitamin hozzájárul a vér normális kalciumszintjéhez.
 GOOD FOR YOUR TEETH_89pxJÓ A FOGAKRA  A D-vitamin hozzájárul az egészséges fogak fenntartásához.
 GOOD FOR YOUR IMMUNE RESPONS_89pxJÓ AZ IMMUNRENDSZERRE  A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
 GOOD FOR YOUR NORMAL_89pxJÓ A NORMÁLIS NÖVEKEDÉS ÉS FEJLŐDÉS SZEMPONTJÁBÓL  A D-vitamin szerepet játszik a sejtosztódás folyamatában.
EQ OMEGA-3 TEST KIT ( klinikai vérteszt )

EQ OMEGA-3 TESZT KÉSZLET

ellenőrizze le zsírsav-egyensúlyát az Omega-3 teszteléshez használt bio mintavételi készlettel.

Egy egyszerű otthoni vérvizsgálat segítségével gyorsan választ kaphat az omega-6 és omega-3 arányra vonatkozóan. A szűrőpapíron lévő vérmintát az Oslóban működő norvég Vitas AS Laboratóriumban elemzik az omega-zsírsav-tesztelésre vonatkozó nemzetközi szabványok szerint. Az eredmények 15-20 munkanap elteltével kerülnek fel az omegaratiotest.com weboldalra, ahol biztonságosan elérhetők.

Omega-6 Omega-3 arány


Az elemzés az Ön omega-6 és omega-3 zsírsav mennyiségét méri a vörösvérsejtekben. A leggyakoribb omega-3 zsírsavak az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA). A vörösvérsejt-membránokban megtalálható összes zsírsavból származó kétféle zsírsav részaránya százalékban kifejezve az Omega-3 index. Az Omega-3 index jó mérési módszere annak, hogy elegendő omega-3 zsírsavhoz jut-e a szokásos étrend során. A 4-nél alacsonyabb Omega-3-index a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának magasabb kockázatát jelenti, a sejtmembránok omega-6 és omega-3 zsírsav aránya pedig azt mutatja, hogy az optimális működéshez szükséges feltételek mennyire vannak teljesítve.

Fontos megjegyezni

Az EQ Omega-3 teszt átvételekor néhány dologról tudnia kell. Pontosan kövesse a tesztcsomag használati útmutatóját a vérvizsgálat elvégzésével kapcsolatban. A vérminta gyűjtő kártya egy azonosító számot tartalmaz. Új tesztkészletünkben az azonosítószám már a vérminta-kártyán van elhelyezve – mind a leszakítandó és megtartandó, mind a laboratóriumba elküldendő részén. A teszt tehát teljesen bizalmas. Fontos, hogy megőrizze az azonosítószámot, mivel később szüksége lesz erre a számra ahhoz, hogy az eredményt az omegaratiotest.com weboldalon megtekintése. Tipp: Csináljon egy képet az azonosítószámról, így az sem baj ha elveszíti.

Összehasonlítás az előző eredményekkel


Tudta-e, hogy a második eredmény megtekintésekor, könnyedén összehasonlíthatja ezt az első eredményével? Kattintson a KORÁBBI TESZTEREDMÉNYEK ikonra és adja hozzá az azonosítószámot az első tesztből.

A mi tippünk


Csináljon egy képet az azonosítószámról, így az sem baj ha elveszíti a levelet. Pontosan kövesse a tesztcsomag használati útmutatóját a vérvizsgálat elvégzésével kapcsolatban.

Az eredmény ellenőrzése


Az omegaratiotest.com weblapon könnyedén ellenőrizheti az eredményt és megtudhat többet az eredmények értelmezéséről is. Ha szeretné, összehasonlíthatja az eredményt a korábbi vizsgálatokkal. 1. HOL ELLENŐRIZZEM: Látogasson el az omegaratiotest.com weboldalra és az eredmények megtekintéséhez adja meg az EQ Omega-3 Teszt Készlet azonosítószámát. 2. AZ EREDMÉNY: 2 eredményt kap, az Omega-3-indexét és az Omega-6 (AA)/Omega-3 (EPA) arányt. 3. HOGYAN ÉRTELMEZZEM: Kattintson az EREDMÉNYEK ÉRTELMEZÉSE gombra az oldal alján és tudjon meg többet az eredményeiről.

+ ajándékok

+ 2 db 300ml pure arctic oil       + 1 db OMEGA-3 TEST KIT

Különleges ajánlat

Szív- és érrendszeri megbetegedéseket lefedő egészségbiztosítás mindenkinek, aki több mint 6 egymást követő hónapban használja az EQ Pure Arctic Oil-t.

Ennyire megbízunk termékeinkben.

Hogyan működik ez?
Aktív EQ Pure Arctic Oil ügyfélként lehetőséged van arra, hogy részt vegyél az Eqology által az EQ Pure Arctic Oil ügyfeleink számára biztosított kollektív biztosításban.

Mit fed le a biztosítás?
A biztosító társaság szívroham vagy agyvérzés diagnosztizálását követően 25.000 NOK összegű egyszeri kifizetést hajt végre. Az első diagnosztikát orvosnak kell igazolnia.

Ki részesülhet benne?
Követelmény az EQ Pure Arctic Oil 6 hónapos, 2017. szeptember 30-a utáni előfizetési időszakának betöltése. További követelmény a 18. életév betöltése. Kérjük, olvassa el az alábbi feltételeket.

Mennyibe kerül?
Egészen addig ingyenes, amíg Ön egy Eqology ügyfél, aki folyamatos előfizetéssel rendelkezik az EQ Pure Arctic Oil-ra.

Mik a feltételek?

 1. 18 évnél idősebbnek, de 80 évnél fiatalabbnak kell lennie
 2. Egy legalább 6 hónapos előfizetést vagy automatikus megrendelést hajtott végre 2017. szeptember 30-át követően.
 3. 6. A 6 hónapos EQ Pure Arctic Oil fogyasztás után Ön automatikusan biztosításra kerül és egészen addig az marad, amíg előfizet az EQ Pure Arctic Oil-ra.

Mit nem fed le a biztosítás?
Kollektív kritikus betegség biztosítást kínálunk szívroham vagy agyvérzés első diagnosztizálásakor. Az EQ Biztosítás CSAK az orvos által igazolt, első alkalommal diagnosztizált szívrohamot vagy agyvérzést fedi le.

Mikor kapom meg a Biztosítási Szerződést az EQ Biztosításról?
Ezt az EQ Pure Arctic Oil 6 hónapos használata után küldjük el e-mailben. Aktív ügyfélként része annak a kollektív biztosításnak, melyet az Eqology nyújt az EQ Pure Arctic Oil hű ügyfeleinek.

Mennyi ideig aktív a biztosítás?
A biztosítás mindaddig aktív, amíg Ön havi rendszerességgel megvásárolja a terméket.
Aktív ügyfélként része annak a kollektív biztosításnak, melyet az Eqology nyújt az EQ Pure Arctic Oil hű ügyfeleinek.

Pénzvisszafizetési garancia

Amikor az EQ Pure Arctic Oil PLUS-t tesztekkel rendeljük meg, akkor kérheti a pénzt visszatéríteni, ha aránya jobb, mint 3: 1 az első EQ arány teszt után. A garancia igényléséhez vigye vissza a fel nem nyitott palackot, és azt, amelyet megnyitott és elkezdett használni -, majd lemondjuk a 6 hónapos előfizetést, és visszatérítjük az összeget. 30 napig érvényes.

Rendszeres ingyenes orvosi webkonferencia, ahol kérdezni is lehet!

 

A fél éves omega-3 feltöltő csomag ára

A fél éves csomag ára 284 EUR

Bővebben 284/182 = 1,5 EUR / nap tehát kb 499 Ft/nap és ebben az árban nincsenek benne a + ajándékok ha azokat is számolnánk még olcsóbb lenne, tehát napi kb egy fél ebéd menü áráért egészséges és fit maradsz.

EQ PURE ARCTIC OMEGA-3 OIL 300ML ( 1 havi adag )

Mit tartalmaz az OMEGA-3 olaj:

Bővebb információért kattints a szövegre!

Pure omega-3 olaj 100% -os sarki vadhús hidegen sajtolt olívaolajjal és D3-vitaminnal - és hozzáadott friss citrom íz

1 x EQ Pure Arctic Oil

tiszta omega-3 olaj 100%-ban friss, nyomon követhető és fenntartható sarkvidéki vadon élő halakból szerves hidegen sajtolt olívaolajjal és D3-vitaminnal

– friss, természetes citrom aromával kiegészítve Az EQ Pure Arctic Oil tiszta omega-3 olajból áll, amely vadon élő tőkehal halászatából származik, a hideg, tápanyagban gazdag Jeges-tenger norvég partjáról. Az összes olyan halat, amely olajunk alapanyagát képezi, két halászhajó fogja ki – a Gadus Njord és a Gadus Neptun. Mindkettő a Havfisk ASA tulajdonában van. Beszállítónk, a Pharma Marine kizárólagos szállítási szerződést kötött a Havfisk-el a hajók által kifogott halakra.

NYOMON KÖVETHETŐ


A marinetraffic.com weblapon – mely egy nyílt, közösségi projekt, amely valós idejű információt nyújt a hajómozgásokról, Ön, az EQ Pure Arctic Oil fogyasztója bármikor megtekintheti ezeknek a hajóknak a tartózkodási helyét. Az északi, 67° és 80° szélességi kör között hajóznak. A marinetraffic.com weblapon – mely egy nyílt, közösségi projekt, amely valós idejű információt nyújt a hajómozgásokról, Ön, az EQ Pure Arctic Oil fogyasztója bármikor megtekintheti ezeknek a hajóknak a tartózkodási helyét. Az északi, 67° és 80° szélességi kör között hajóznak. Ezenkívül az Eqology-nál mi is meg tudjuk határozni, hogy az adott EQ Pure Arctic Oil adagban felhasznált halak melyik szélességi és hosszúsági körről származnak. Ez a nyomonkövetési tényező az egyik olyan tulajdonság, amely egyedülállóvá teszi az EQ Pure Arctic olajat.

MSC-MINŐSÍTETT


Az olaj nem tartalmaz szintetikus adalékokat. A nyers hal, a Pharma Marine és az Eqology mind rendelkezik a Marine Stewardship Council (MSC) és az MSC Chain of Custody Standard (CoC) tanúsítvánnyal. Ez azt jelenti, hogy a termékünk, az EQ Pure Arctic Oil rendelkezik minőségbiztosítási garanciával, mely azt igazolja, hogy fenntartható norvég halászterületről származik és az egész ellátási folyamat során elkülönítve marad, a kifogástól kezdve egészen az EQ termékként történő értékesítésig. A halolajhoz Terra Creta olajból – Kréta leghíresebb olívaolaj-termelőjének szerves, kiváló minőségű szűz olívaolajából – származó polifenolokat adunk hozzá. Ez az olívaolaj az elmúlt kétszáz évben számos díjat és aranyérmet kapott a legjobb, Krétán – az olívaolaj szülőhelyén – termelt olívaolajért. Végül D3-vitamint és természetes citrom ízt adunk hozzá a termékhez.

ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAK


A zsírsavak elengedhetetlenek ahhoz, hogy minden testfunkció optimálisan működjön. Az agyunk, az izmok, a keringési rendszer, a légzőrendszer és a bőr ettől függ. Omega-3, 6 és 9 zsírsavakat különböztetünk meg. Az Omega-3 és 6 esszenciális zsírsavak. Az „esszenciális” kifejezés azt jelenti, hogy a szervezet nem képes önmagában ezeket az anyagokat előállítani, hanem táplálék- vagy táplálékkiegészítőkön keresztül kell bevinni. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak rendszeres és megfelelő bevitele elengedhetetlen az agy fejlődéséhez, az immunrendszer működéséhez és a normál vérnyomás szabályozáshoz.

VÁLTOZATOS ÉTREND


Az ipari forradalom előtt az étrendünk a nyugati világban körülbelül annyi omega-3 zsírsavat tartalmazott, mint omega-6 zsírsavat. Az utóbbi 40-50 évben jelentős változások történtek étrendünkben. Ennek következtében nagy mennyiségű feldolgozott ételt és növényi olajat fogyasztunk, a szója-, napraforgó- és kukoricaolaj például akár 80% omega-6-ot tartalmaz, de omega-3 zsírsavat csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem. Azt, hogy sok omega-6 zsírsavat fogyasztunk, részben az általunk elfogyasztott húst adó állatok takarmánya okozza. Még a tenyésztett hal is jelentős mennyiségű növényi terméket és omega-6 zsírsavat tartalmaz.

OMEGA-6/OMEGA-3 ARÁNY


Az omega-6 zsírsavak túlsúlya az étrendben – az omega-3 zsírsavakhoz képest – egészségügyi problémákhoz vezethet. A legtöbbünk étrendje sajnos az omega-6 zsírsavakat helyezi túlsúlyba – gyakran tudatlanul. Napjainkban az omega-6 és az omega-3 zsírsavak aránya a nyugati étrendben 10:1 és 20:1 között van. Ez azt jelenti, hogy akár 20-szor annyi omega-6-ot fogyasztunk, mint omega-3 zsírsavat. Az ajánlott arány kisebb, mint 5:1. Az elmúlt évtizedben széles körben elfogadottá vált, hogy a szervezet tartós, krónikus gyulladása több problémát is megmagyaráz, például szív- és érrendszeri betegségeket, 2-es típusú cukorbetegséget, vesebetegséget és elhízást. Az 5:1-nél nagyobb arány meghosszabbítja és súlyosbítja a szervezet gyulladásos reakcióját és ezért az említett betegségek kialakulásának kockázatát is növeli. Az omega-6 és omega-3 bevitele közötti jobb egyensúly az egészség javításának kulcsa, és segít a krónikus betegségek kockázatának csökkentésében és megelőzésében.

OMEGA-9


Úgy döntöttünk, hogy egyedülálló, hidegen sajtolt krétai olívaolajból származó omega9 zsírsavakat és sok polifenol antioxidánst adunk hozzá a termékhez. Az Omega-9 zsírsavak segítenek megőrizni az egészséges ereket, a szív jó egészségét és szabályozzák a szervezet vércukorszintjét. A gyulladás és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megakadályozása érdekében az oldat növeli az omega-3 és omega-9 zsírsavak magas minőségű bevitelét az omega-6 bevitel csökkentése mellett. Az omega-6 bevitel csökkentése önmagában nem elegendő.

EGYENSÚLY


Az EQ Pure Arctic Oil egy olyan termék, melynek optimális omega-3 és omega-9 zsírsavösszetétele van, ami hozzájárul a szervezet zsírsav-egyensúlyának javításához. Bebizonyításra került, hogy az olaj rendszeres, legalább 120 napon át történő fogyasztása után a legtöbb ember eléri az 5:0 vagy annál alacsonyabb omega6/omega-3 zsírsav-egyensúlyt.

AZ EQ PURE ARCTIC OMEGA3 OIL 300 ML ára

AZ EQ PURE ARCTIC OMEGA3 OIL 300 ML ára 44 EUR

Amiket a vásárlók kérdeztek!

Nem szeretem a halat, ez a termék kiváltja a fogyasztását?

Igen ennek a terméknek a fogyasztásával ki lehet váltana a hal fogyasztást, tartalmaz annyi omega-3 at amennyi szükséges egy embernek.

Valamelyik összetevő a (WADA) „tiltott listáján” van?

Semmilyen összetevő nem szerepel, minden termékünk természetes, nagy hatékonyságú összetevőkre alapul, amelyek nem szerepelnek a WADA „tiltott listáján”.

Miért kerül olívaolaj az EQ Pure Arctic Olajba?

Úgy döntöttünk, hogy egyedülálló, hidegen sajtolt olívaolajból származó omega-9 zsírsavakat és sok polifenol antioxidánst adunk hozzá a termékhez. Az Omega-9 zsírsavak hozzájárulnak az erek és a szív egészségének megőrzéséhez, valamint segítenek a szervezet vércukorszintjének kezelésében. A gyulladásos reakció és a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését szolgáló megoldás a jó minőségű omega-3 és omega-9 zsírsavak bevitelének növelése, és nem csupán az omega-6 bevitelének csökkentése.

Hogyan tárolandó az EQ Pure Arctic Oil?

A fel nem nyitott palackot sötét, száraz és hűvös helyen, vagy hűtőben kell tárolni. A bontott palackot hűtőben kell tárolni és 90 napon belül el kell fogyasztani. Gyermekektől elzárva tartandó.

Kell-e vérvizsgálatot végeznem ahhoz, hogy megtudjam szükségem van-e omega-3 kiegészítésre, vagy sem?

Nem, a száraz bőr, valamint a felkar hátulján található bőr rögösödése látható jele lehet annak, hogy a szervezet esszenciális zsírsavhiányban szenved. A szervezet a létfontosságú belső szervek sejtjeit fogja prioritásként kezelni, ezért a bőr az utolsó szerv, amely megkapja a szükséges zsírokat.
A zsírsavhiány egyéb ismert tünetei az alábbiak lehetnek:

 • Rossz agyfejlődés
 • Figyelem és összpontosítási zavar
 • Hangulatingadozás, érzelmi labilitás
 • Belső feszültség/nyugtalanság
 • Szorongás, depresszió
 • Increased thirst, frequent urination and large quantities of urine
 • Atópiás betegség (különösen ekcéma)
 • Száraz haj és korpásodás, puha vagy törékeny köröm
 • Csökkentett növekedés
A kapszulás termékeknek intenzív hal utóíze van, ennél az olajnál is érezhető?

Nem ennél a terméknél nem érezhető az intenzív hal íz, enyhe citrom íze van.

Az EQ Pure Arctic Oil egy tisztán omega-3 termék, vagy tartalmaz egyéb összetevőket is?

Az EQ Pure Arctic Oil halolajat (EPA és DHA), szerves, hidegen sajtolt, kiváló minőségű olívaolajat, E-vitamint (stabilizátor), aromát (citrom) és D3-vitamint tartalmaz.

Honnan származik az EQ Pure Arctic Oil?

Az omega-3 olaj a hideg, táplálékban gazdag Jeges-tengerben élő tőkehalból, foltos tőkehalból és fekete tőkehalból származik.

Az EQ Pure Arctic Olaj zavarossá vált, megromlott?

4 ºC alatti tárolás esetén az olaj az olívaolaj miatt ködössé válhat. Szobahőmérsékleten néhány perc után az olaj ismét áttetszővé válik.

Hol láthatom a vizsgálatom eredményeit?

Látogasson el az omegaratiotest.com weboldalra és az eredmények megtekintéséhez adja meg az EQ Omega-3 Teszt Készlet azonosítószámát.

Kiváló minőségű omega-3 halolajat gyártó cég, TOTOX értek 4. Az EQ mind az „Érzelmi intelligenciára”, mind a „Kiegyenlítésre” utal – egyensúlyban tartás. Ez a termékcsaládunk neve. A név egy új, intelligensebb módot jelent az egészség és a vitalitás népszerűsítésére. Lényege a természetes egyensúly fenntartása az életünkben. Gyártó cég weboldal.