Oldal kiválasztása

A tiszta omega-3 olaj 100%-ban friss, nyomon követhető és fenntartható sarkvidéki vadon élő halakból szerves hidegen sajtolt olívaolajjal és D3-vitaminnal

friss, természetes citrom aromával kiegészítve

A folyékony omega-3 olaj, amely vadon élő tőkehal halászatából származik, a hideg, tápanyagban gazdag Jeges-tenger norvég partjáról. Az összes olyan halat, amely olajunk alapanyagát képezi.

ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAK


A zsírsavak elengedhetetlenek ahhoz, hogy minden testfunkció optimálisan működjön. Az agyunk, az izmok, a keringési rendszer, a légzőrendszer és a bőr ettől függ. Omega-3, 6 és 9 zsírsavakat különböztetünk meg. Az Omega-3 és 6 esszenciális zsírsavak. Az „esszenciális” kifejezés azt jelenti, hogy a szervezet nem képes önmagában ezeket az anyagokat előállítani, hanem táplálék- vagy táplálékkiegészítőkön keresztül kell bevinni. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak rendszeres és megfelelő bevitele elengedhetetlen az agy fejlődéséhez, az immunrendszer működéséhez és a normál vérnyomás szabályozáshoz.

VÁLTOZATOS ÉTREND


Az ipari forradalom előtt az étrendünk a nyugati világban körülbelül annyi omega-3 zsírsavat tartalmazott, mint omega-6 zsírsavat. Az utóbbi 40-50 évben jelentős változások történtek étrendünkben. Ennek következtében nagy mennyiségű feldolgozott ételt és növényi olajat fogyasztunk, a szója-, napraforgó- és kukoricaolaj például akár 80% omega-6-ot tartalmaz, de omega-3 zsírsavat csak kis mértékben, vagy egyáltalán nem. Azt, hogy sok omega-6 zsírsavat fogyasztunk, részben az általunk elfogyasztott húst adó állatok takarmánya okozza. Még a tenyésztett hal is jelentős mennyiségű növényi terméket és omega-6 zsírsavat tartalmaz.

OMEGA-6/OMEGA-3 ARÁNY


Az omega-6 zsírsavak túlsúlya az étrendben – az omega-3 zsírsavakhoz képest – egészségügyi problémákhoz vezethet. A legtöbbünk étrendje sajnos az omega-6 zsírsavakat helyezi túlsúlyba – gyakran tudatlanul. Napjainkban az omega-6 és az omega-3 zsírsavak aránya a nyugati étrendben 10:1 és 20:1 között van. Ez azt jelenti, hogy akár 20-szor annyi omega-6-ot fogyasztunk, mint omega-3 zsírsavat. Az ajánlott arány kisebb, mint 5:1.

Az elmúlt évtizedben széles körben elfogadottá vált, hogy a szervezet tartós, krónikus gyulladása több problémát is megmagyaráz, például szív- és érrendszeri betegségeket, 2-es típusú cukorbetegséget, vesebetegséget és elhízást. Az 5:1-nél nagyobb arány meghosszabbítja és súlyosbítja a szervezet gyulladásos reakcióját és ezért az említett betegségek kialakulásának kockázatát is növeli. Az omega-6 és omega-3 bevitele közötti jobb egyensúly az egészség javításának kulcsa, és segít a krónikus betegségek kockázatának csökkentésében és megelőzésében.

OMEGA-9


Az Omega-9 zsírsavak segítenek megőrizni az egészséges ereket, a szív jó egészségét és szabályozzák a szervezet vércukorszintjét. A gyulladás és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megakadályozása érdekében az oldat növeli az folyékony omega-3 és omega-9 zsírsavak magas minőségű bevitelét az omega-6 bevitel csökkentése mellett. Az omega-6 bevitel csökkentése önmagában nem elegendő.

EGYENSÚLY


A folyékony omega-3 és omega-9 zsírsavösszetétel, ami hozzájárul a szervezet zsírsav-egyensúlyának javításához. Bebizonyításra került, hogy az olaj rendszeres, legalább 120 napon át történő fogyasztása után a legtöbb ember eléri az 5:0 vagy annál alacsonyabb omega6/omega-3 zsírsav-egyensúlyt.

EU-s, egészségre vonatkozó állítások

 

  PAO_GOOD FOR YOUR HEART_89pxJÓ HATÁSSAL VAN A SZÍVRE
250mg EPA és DHA hozzájárul a normál szívműködéshez.
 GOOD FOR YOUR COGNITIVE & PSYCHOLOGICAL FUNCTION_89pxJÓ HATÁSSAL VAN AZ AGYRA
250mg DHA a normál agyműködés fenntartásához. Terhes és szoptató nők: 450mg DHA és 250mg EPA hozzájárul a magzatok és szoptatott gyermekek agyának normális fejlődéséhez.
 GOOD FOR YOUR VISION_89pxJÓ HATÁSSAL VAN A LÁTÁSRA
250mg DHA a normál látás fenntartásához. Csecsemők 1 éves korig: 100 mg DHA hozzájárul a látás fejlődéséhez.
 GOOD FOR YOUR IMMUNE SYSTEM FUNCTION_89pxJÓ AZ IMMUNRENDSZERRE
Segíti az immunrendszer normál működését.
 GOOD FOR YOUR BLOOD TRIGLYCERIDE & -PREASSURE_89pxJÓ HATÁSSAL VAN A VÉR TRIGLICERIDJEIRE ÉS A VÉRNYOMÁSRA
2-5g DHA és EPA a vér normális trigliceridszintjének és a normál vérnyomás fenntartásához.
 GOOD FOR YOUR MUSCLE FUNCTION_89pxJÓ HATÁSSAL VAN AZ IZOMFUNKCIÓKRA
Normál izomfunkció
 VITAMIN D3_89pxD3-VITAMIN : JÓ AZ IZMOKRA, IMMUNRENDSZERRE, VÉRRE ÉS CSONTOKRA
A D3-vitamin hozzájárul a normális izom- és immunrendszer működéshez, a kalcium és a foszfor normál abszorpciójához, a normális vér kalciumszinthez és a normális csontok és fogak fenntartásához.
Cukormentes. Sómentes. Norvégiában gyártva az Eqology számára.