Oldal kiválasztása

A K2+ egy öregedés elleni vitamin az egészséges csontokért és véredényekért.

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy testünknek napi minimum 180 mikrogramm K2-vitamin bevitelre van szüksége ahhoz, hogy az optimális jótékony hatást elérjük.

K2-vitamin

A K-vitamin hatásait a szervezet működéséhez szükséges speciális fehérjék enzimatikus aktivációján keresztül figyelhetjük meg, mely nélkülözhetetlen az optimális fiziológiai és biokémiai folyamatokhoz. Az egyik leglátványosabb hatás a véralvadásgátló faktorok aktiválása, mely létfontosságú a vér megalvadásához, és a vérzés elállásához. Ez az oka annak, hogy az életben maradáshoz mindenkinek szüksége van minimális K-vitamin bevitelre. Az egészséges étrenddel (beleértve a zöldségeket is) alapvetően K1-vitamint viszünk a szervezetünkbe. K2 vitamint ezzel ellentétben nehéz a nyugati étrendben találni, mert ez a vitamin bizonyos ételek erjesztésekor jön létre. Bizonyos ételek túl ritkán fordulnak elő az étrendünkben, ellentétben számos ázsiai országgal, ahol például jelen van a “natto” nevű étel. Ez az étel a japánok egészséges eledeleként ismert, és nagy mennyiségű K2-vitamint tartalmaz. A K-vitamin hatását leginkább a csontok egészségével kapcsolatban dokumentálták. A csökkenő csonttömeg és csonterő törésekhez vezethet. Ezért nagyon fontos, hogy különös figyelmet szenteljünk az olyan vitaminok és ásványi anyagok bevitelére, melyek jótékony hatással vannak az egészséges csontrendszer fenntartására.

D3-vitamin

Bár a D-vitamint gyakran vitaminnak nevezzük, ez valójában nem egy esszenciális vitamin, ugyanis szervezetünk képes előállítani a bőrünket érő napsütésből. Számos országban a sok napsütés, és a helyi étrend elegendő D-vitamint tartalmaz, de nincsen olyan nemzetközi ajánlás arra vonatkozóan, hogy mennyi napsütés kell hogy érje a bőrünket ahhoz, hogy testünk elegendő D-vitaminhoz jusson. Az intenzív napsütés ezzel szemben növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát, így folyamatos vita alakult ki a tudósok között a napozásról, a szoláriumok használatáról, és a napkrémek fontosságáról. Mindezek jól bemutatják, hogy miért kiváló választás a D3-vitamint étrend-kiegészítők formájában bevinni szervezetünkbe.

A D3-vitamin (kolikalciferol) a D-vitamin egyik olyan formája, mely a napozáson keresztül képződik. Ezt a formulát a májunkban biológiailag aktív kalcitriollá (1,25 dihydroxy D-vitamin) alakítjuk.

Összetevők

K2 vitamin – (menakinon), lenmagolaj (Linum usitatissimum), D3-vitamin (kolikalciferol), zselatin (kapszula), stabilizáló (glicerin), színezőanyagok (vas-oxidok and hidroxidok).

AJÁNLOTT FOGYASZTÁSI MENNYISÉG

Napi ajánlott fogyasztási mennyiségre vonatkozó tápérték adatok 1 kapszula
K2-vitamin 200 μg
D3-vitamin 10 μg 200%* *Irányadó napi beviteli érték %-a